Azijn

Het gebruik van azijn is al heel lang bekend. Al in de oudheid was men zo overtuigd van de heilzame werking van azijn dat er wonden en ontstekingen mee werden behandeld. Grieken en Romeinen gebruikten azijn voor culinaire doeleinden en verfijnden de smaak door er specerijen en kruiden aan toe te voegen.

In de negentiende eeuw ontdekte men dat niet alleen de azijn zelf lang houdbaar was, maar dat ook andere levensmiddelen, zoals vlees, groenten en vruchten, langer houdbaar werden wanneer zij in azijn werden bewaard.

Azijn ontstaat spontaan wanneer gegiste producten verzuren door de aanwezigheid van azijnbacteriën.

Een van de meest bijzondere soorten wijnazijn is aceto balsamico. De echte komt uit Modena, Italië, en heeft net als de Italiaanse wijn een DOC status Denominazione di Origine Controllata )

Verschillende azijnen:

  • Balsamicoazijn
  • Vijgen balsamazijn
  • Passievrucht balsamazijn
  • Frambozen balsamazijn
  • Sherryazijn Dragonazijn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *