Tapas

Wat zijn Tapas

Tapas is een eetgewoonte die is ontstaan in Spanje. Vooral in de regio Andalusië is het eten van Tapas een populaire bezigheid. Vele tapasbarretjes zijn te vinden in de steden. Tapas zijn in principe allemaal kleine voorgerechtjes, maar veel kleintjes maken één grote, dus tapas zijn ook uitermate geschikt als langdurig diner.

Er bestand niet zoiets als een “standaard” tapas. Elke tapas kok kan variëren wat hij wil. Hierdoor kunnen er recepten ontstaan die allemaal op basis zijn van een champignon, terwijl andere weer gebaseerd zijn op vlees. Er ontstaan op die manier letterlijk honderden tapasrecepten.

Tapas worden zowel warm als koud gemaakt. Warme tapas zijn dingen als vers gegrilde spiesjes, ribbetjes, chorizo, butifarra worstjes ofzeevruchten á la planch. Koude tapas zijn vooral olijven, ansjovis, chorizo, kaas

Bij tapas wordt vaak jonge wijn, cava of droge sherry geschonken. Uiteraard past een lekker koud biertje er ook prima bij.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *